0475 - 218450

ma - vr 9:00 - 17:30

Klantenservice | Bericht

FAQs
Welke van de 3 opties moet ik kiezen?

Welke van de 3 opties moet ik kiezen?

 

Deze vraag krijgen we vaker en we proberen u hier een eerlijk antwoord op te geven.

Het grootste verschil tussen onze 2 huismerken is het feit dat ons TPN High Quality huismerk gemaakt is van originele cartridges die compleet geremanufactured zijn. De originele cartridges worden ingezameld, compleet gedemonteerd, de aan slijtage onderhevige delen worden allemaal vervangen en de cartridge wordt weer vakkundig in elkaar gezet en gevuld. Hierdoor ontstaat een product dat zo dicht mogelijk het originele product evenaart. Met name bij kleurenlaserprinters ligt de foutgevoeligheid hoog en raden wij het gebruik van onze TPN High Quality Remanufactured toner cartridges aan. Een bijkomend voordeel is dat u hiermee het milieu spaart.

Ons TPN Superior Quality huismerk bestaat voornamelijk uit volledig nieuw gebouwde cartridges m.u.v. cartridges waar het patenttechnisch niet mogelijk is om een nieuwe cartridge te leveren. Hier wordt dan ook een remanufactured cartridge geleverd. TPN Superior Quality cartridges zijn geschikt voor allerlei toepassingen en hebben over het algemeen de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vandaar ook dat deze producten vaak de titel Beste Koop van ons krijgen. Voor zwarte afdrukken kunt u daarom het beste kiezen voor de TPN Superior Quality. Stelt u hogere eisen aan de afdrukken met uw kleurenlaserprinter, kies dan voor ons TPN High Quality huismerk. Wilt u geen risico lopen met een huismerk en bent u bereid om meer te betalen, kiest u dan voor het originele merk.

Wilt u meer weten over het verschil tussen onze huismerken en het originele product kijkt u dan bij onze informatie over de 3 opties. Wilt u meer weten over de verschillen tussen remanufactured, new built, refill en compatible cartridges, leest u dan ons blog artikel hierover.

Lees meer
Ik heb een Brother toner besteld, maar waarom past deze niet in mijn printer?
Een Brother printer heeft in veel gevallen twee verbruiksartikelen, te weten een toner- en een drumeenheid. Wanneer u de printer opent kunt u de drum en de toner zien. Als u deze uit de printer haalt zult u zien dat deze twee eenheden op elkaar geklikt zitten. U dient eerst te oude toner van de drum los te maken en deze hierna te vervangen door de nieuwe.Lees meer
Ik gebruik nu originele cartridges in mijn kleurenprinter. Hoe stap ik over naar cartridges van Toner Products Nederland?
Het is niet nodig om met alle cartridges tegelijk over te stappen naar een ander merk cartridges. U kunt onze producten zonder problemen gebruiken in combinatie met originele producten. Hierbij hoeft u niet bang te zijn voor kleurverschillen en/of compatibiliteitsproblemen.Lees meer
Ik heb een specifieke vraag over een product en kan deze hier niet vinden.
Mocht u vraag en antwoord er niet bij staan dan kunt op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 altijd bellen naar onze support afdeling waar ervaren mensen zitten die er op getraind zijn om uw vragen en problemen op te lossen.Lees meer
Hoe kan ik mijn printer(s) toevoegen aan mijn account.
Via de Mijn Printers optie in uw account kunt u uw printer(s) toevoegen en verwijderen. Tevens ziet u, nadat u ingelogd bent, op de homepage van onze webshop uw printers aan de rechterzijde staan net als uw laatste bestellingen. Hiermee kunt u heel eenvoudig nieuwe producten zoeken of herhaalbestellingen doen. Om nieuwe printers toe te voegen logt u in via de inloggen optie aan de bovenkant van onze webshop. Daarna klikt u aan de linkerkant in het menu op "Mijn Printers" hier kunt u eenvoudig uw printer(s) selecteren en toevoegen.Lees meer

Lege cartridges inleveren

Wilt u het milieu sparen en er ook nog een beetje aan verdienen of aan het goede doel schenken, lever dan uw lege cartridges in. Toner Products Nederland neemt zelf geen cartridges terug maar we kunnen u wel helpen om er een geschikte bestemming voor te vinden.

N.B. Toner Products Nederland is met geen enkele van deze bedrijven verbonden en kan daarom geen enkele verantwoordelijkheid overnemen over de overeenkomst tussen u en een van onderstaande cartridge brokers of goede doelen.

Wilt u weten waar u het meeste voor uw lege cartridges terug krijgt, kijk dan op ons blog artikel "Wat krijg ik terug voor mijn lege cartridge? Vergoedingen vergeleken."

Lokale inzamelpunten (enkele cartridges)

Als consument of klein bedrijf heeft u vaak te weinig lege cartridges om te voldoen aan het minimum van de cartridge brokers. Ook dan kunt u het milieu sparen en ze op meerdere punten inleveren. Om een beetje bij te verdienen zamelen veel verenigingen lege cartridges in die ze dan verkopen aan cartridge brokers. Kijk in uw buurt of er verenigingen zijn die dit doen. U ontvangt geen vergoeding maar steunt wel de lokale vereniging. Ook bij veel winkels kunt u uw lege cartridges inleveren. Op de sites van Eeko en Recoll kunt u via uw postcode zien waar u uw lege cartridges kunt inleveren.

Restafval (enkele cartridges)

Ziet u geen mogelijkheid om uw lege cartridge in te leveren dan kunt u deze het beste inleveren bij het Klein Chemisch Afval in de Milieustraat van uw gemeente. Lege cartridges mogen echter tegenwoordig volgens Milieu Centraal ook bij het restafval.

Het milieu sparen en een goed doel steunen (meerdere cartridges)

Een aantal goede doelen hebben, al dan niet samen met een cartridge broker, een inzamelingssysteem opgezet waarbij de opbrengst of een gedeelte van de opbrengst naar het goede doel gaat. Hieronder vindt u de weblinks met daaronder de belangrijkste voorwaarden. 

Recycle Club

Recycleclub is een initiatief van Recoll. De opbrengst van uw lege cartridges gaat volledig naar een door uzelf gekozen goed doel. Op de website staan honderden goede doelen waaronder scholen, verenigingen, stichtingen tegen ALS, KIKA, Dierenasiels etc.

Stichting Aap

 •  Afhalen kan vanaf 20 bruikbare cartridges.

 

Cartridge 4 KiKa

 

Clini Clowns

 • Via een formulier kunt u inleverenveloppen aanvragen.
 • Grotere zendingen worden ook afgehaald.

Het milieu sparen en er ook nog wat aan overhouden (meerdere cartridges)

Niet alle cartridges leveren geld op. Nieuw gebouwde (New Built) huismerk cartridges leveren over het algemeen niets op omdat ze niet hergebruikt kunnen worden. Remanufactured huismerk cartridges zijn oorspronkelijk originele cartridges en kunnen soms bij een tweede of derde keer gebruik ook nog geld opleveren. Originele inkt- en tonercartridges leveren, afhankelijk van de vraag naar de cartridge, het meeste geld op. Relatief nieuwere en zeldzamere cartridges leveren daarbij meer op dan cartridges die er in overvloed zijn. Veel van de zogenaamde cartridge brokers laten niet openlijk zien wat u voor de cartridges terug krijgt maar online zijn er enkele die dat wel doen. Hieronder vindt u een aantal bedrijven die uw cartridges bij u komen ophalen. Het moet dan wel om een minimum aantal gaan en vaak moeten de cartridges op hun prijslijst staan cq. iets waard zijn. Levert u bijvoorbeeld alleen maar onbruikbare cartridges in dan kan het zijn dat de cartridge broker u de transport- en afvalkosten in rekening brengt. De vergoedingen kunnen tussen de verschillende cartridge brokers behoorlijk verschillen. Een vergelijking loont zeker de moeite.

Recoll Europe

Recoll actualiseert maandelijks hun vergoedingenlijsten. Recoll kan u, indien u wenst, ook steeds op de hoogte houden van wijzigingen. 

Recoll hanteert naast de vergoedingen over het leeggoed een uniek spaarprogramma. Per 10 ingeleverde inkjetcartridges (waar bij Recoll een vergoeding voor geldt) ontvangt men namelijk één spaarpunt. Met deze gratis verdiende punten kunnen de inzamelpartners voor leuke cadeaus sparen. 

Verdere kenmerken van het Recoll programma:

 • Duurzame verwerking
 • Vergoedingen cartridges én toners
 • Volle dozen worden kosteloos volgende werkdag afgehaald
 • Gratis inzamelmateriaal
 • Uniek spaarprogramma

 

legecartridge.nl of Parc-Ink.nl

 • Vergoedingen
 • Zendingen met een waarde van meer dan €20,- (Voor België €50,-) volgens de vergoedingenlijst mogen gratis naar een antwoordnummer gestuurd worden.
 • Alleen cartridges van de vergoedingenlijst mogen opgestuurd worden.
 • De vergoeding kan bij legecartridge.com ook aan een goed doel geschonken worden.

 

gbsrecycling.nl

 • Vergoedingen toners
 • Vergoedingen inkt
 • U kunt online een offerte aanvragen. Afhankelijk van de totale waarde en soort cartridges worden de lege cartridges opgehaald of kunt u ze naar een antwoordnummer sturen.

 

Inkt Collect

 • Vergoedingen
 • Vergoedingen gelden alleen bij het inleveren van minimaal 25 cartridges welke op de prijslijst vermeld staan met een minimale totaalwaarde van 20 euro excl BTW.