In eerste instantie lijken de drum en toner 1 cassette wanneer u deze uit de printer pakt. Onderaan de drum zit een groen of blauw knopje om de toner los te drukken zodat u deze eruit kan pakken om te vervangen. Deze zit dus in de drum verwerkt.

 

De drum zorgt ervoor dat de tekst of de afbeelding op het papier komt door middel van statische elektriciteit. De lichtgevoelige rol van de drum brengt het tonerpoeder over op het papier. Het tonerpoeder wordt vervolgens aan het papier gehecht door middel van warmte en druk. Wanneer de rol versleten is zal uw printer zelf de melding geven dat de drum vervangen moet worden.

 

Een drum dient ingepakt en droog bewaard te worden zodat deze niet te lang blootgesteld wordt aan (zon)licht. Dit kan de lichtgevoelige rol beschadigen waardoor de kwaliteit van de afdruk minder kan worden. Haal de drum pas uit de verpakking wanneer u deze gaat vervangen.

 

De toner is het deel waar het tonerpoeder inzit waarmee tekst of afbeeldingen op papier komen te staan. De toner wordt in de drum geplaatst (zoals hieronder getoond) en vervolgens samen in de printer. Wanneer de toner vervangen moet worden zal uw printer zelf deze melding geven. 

 

Toner van een Brother monochroom laserprinter (MFC-7840W) Drum van een Brother monochroom laserprinter (MFC-7840W) Toner en Drum van een Brother monochroom laserprinter (MFC-7840W)
Toner MFC-7840W Drum MFC-7840W toner en drum MFC-7840W

 

 

 

Toners van een Brother kleuren laserprinter (MFC-9840W) Drum(s) van een Brother kleuren laserprinter (MFC-9840W) Toners en Drums van een Brother kleuren laserprinter (MFC-9840W)
Toners Brother MFC-9840W Drum Brother MFC-9840W
toner en drum Brother MFC-9840W