Probleem: Indien een nog niet geheel lege originele cartridge wordt vervangen door een huismerk cartridge blijft de printer het resterende inktniveau van de originele cartridge onthouden. Dit kan er uitzien als een van de onderstaande beelden maar klopt dus niet met de werkelijke inhoud van de cartridge.

 pg540xl-inkt-niveau

Vanuit dit resterende aantal pagina's begint de printer het aantal te printen pagina's van de nieuwe cartridge tellen. De nieuwe cartridge is daardoor snel leeg terwijl deze nog nagenoeg vol is. De melding die verschijnt is "E,1,6 de inkt is op" met. Op het beeldscherm verschijnt de melding “ondersteuningscode 1688 - De volgende inkt is op zwart PG-540 of kleur CL-541 Vervang de cartridge en sluit de papieruitvoerklep."

 

Oplossing: Als u bezig was met afdrukken en u wilt doorgaan met afdrukken, drukt u minstens 5 seconden op de knop stoppen/herstellen (stop/reset) terwijl de cartridge geïnstalleerd is.

 stop-reset

Het afdrukken kan worden voortgezet en de functie voor het bepalen van de resterende inktvoorraad wordt uitgeschakeld. N.B.: De bovenstaande procedure geldt voor 1 cartridge. Als u voor de andere cartridge dezelfde melding krijgt moet u dezelfde procedure nog een keer uitvoeren. U hoeft de inktcartridge pas te vervangen als de afdrukken vaag worden of als er lichte strepen te zien zijn.