In de februari editie van de Consumentengids zijn inktprinters onder de loep genomen. De test onderscheidt drie prijsgroepen: tot € 75,00, tot € 150,00 en de laatste categorie heeft een aanschafprijs boven € 150,00.

 

In de categorie tot €75 is Canon Pixma MG3650 de uitblinker. De printer is eenvoudig afgewerkt, zonder scherm en fotopapierlade. Afgedrukte foto's zijn van goede kwaliteit, andersoortige printjes zijn minder goed. De kleureninkt is in één cartridge gecombineerd.

 

1 CANON PIXMA MG 3650

In het middensegment (tot €150) presteert de Epson XP-630 het best. Deze printer heeft een aanraakscherm. Tekstprints en foto's zien er goed uit. De cartridges zijn per kleur los te bestellen. Scannen duurt bij deze printer lang: ongeveer 40 seconden.

 

2 EPSON EXPRESSION PREMIUM XP-630

Epson XP-830 blinkt uit in de categorie vanaf €150. Deze printer heeft uitgebreide functies zoals automatische en dubbelzijdige documentdoorvoer. De printkwaliteit is goed en de printer kan (draadloos) op internet worden aangesloten.

 

3 EPSON EXPRESSION PREMIUM XP-830

 

In onderstaande tabel zijn alle geteste printers te vinden. Het type cartridge voor een printer verdient speciale aandacht. In de prijsklasse tot €75 worden bijna alleen maar printers aangeboden waarbij de kleurencartridge gecombineerd is: als één kleur op is, heb je niets meer aan de inktvoorraad van de andere kleuren.

 

Inkt is een hoge kostenpost, in de tabel zijn de aanschaf van de printer en de kosten na vijf jaar printen verwerkt. In de berekening is één jaarvoorraad inkt goed voor 240 pagina's zwarte tekst, 120 pagina's gekleurde tekst en 24 A4 kleurenfoto's. Na vijf jaar gebruik is de Canon Pixma MG3650 het goedkoopst. De kosten worden nog verder gedrukt, door cartridges van ons private label te plaatsen. Op dit moment is de TPN SQ kleurencartridge 14% voordeliger ten opzichte van het origineel. Bovendien is de capaciteit van deze cartridge 74% hoger!

Bron: Consumentengids februari 2017

Bron: Consumentengids februari 2017.